Nieuws

Mooie overwinning RRC in Hilversum

Mooie overwinning RRC in Hilversum

De rugbiers van RRC hebben een solide overwinning geboekt.

Geplaatst door R van Ravenstein 13-03-2023

In Hilversum werd een lastige wedstrijd gespeeld tegen een stug en hard spelend Hilversum. Dank zij gestructureerd spel en een mooie eindspurt is het duidelijk dat de Rotterdamse Rugby Club de weg naar het kampioenschap van de Trophy poule definitief heeft ingezet. Met 7 punten meer dan de nummer twee op de ranglijst, en de laatste twee wedstrijden positief afgesloten, lijkt de finale binnen handbereik en degradatie afgewend. Voor de debutant in de ereklasse is dit een uitstekend resultaat.

In de Trophy Poule bij de rugby Ereklasse spelen de teams voor het kampioenschap in de Trophy Poule en tegen degradatie naar de eerste klasse. Rotterdam staat met zevenpunten meer aan de leiding, maar daaronder is het ongemeen spannend met alle teams zeer dicht bij elkaar. Omdat de ereklasse dit jaar één team, ASCRUM uit Amsterdam, heeft zien vertrekken speelt het laatst geplaatste team een promotie-degradatie wedstrijd tegen het tweede team van de eerste klasse. In de eerste klasse hebben de Rotterdamse Studenten een mooie uitoverwinning geboekt op de Amsterdamse Rugby Club, AAC. Daarmee doen de studenten nog volop mee voor een plek aan de top van de eerste klasse en eventuele promotie naar de Ereklasse.

Met Rugbyclub Hoek van Holland, De Rotterdamse Rugby Club én de Rotterdamse Studenten heeft Rotterdam drie hoog spelende rugby clubs binnen de gemeente grenzen. Het zou een absoluut unicum zijn als drie clubs uit één gemeente ereklasse gaan spelen!

 

Rugby Nederland competitie.

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen