Nieuws

Nieuw rugbyteam: Rijnmond Warriors

Nieuw rugbyteam: Rijnmond Warriors

Nieuw rugbyteam; Rijnmond Warriors

Voor het seizoen 2022-2023 hebben de vier Rijnmondse rugbyclubs een nieuw jeugd rugby team opgezet. De regio Rijnmond kent vier rugbyclubs; Sparta in Capelle aan den IJssel, Hermes in Schiedam, de Hookers in Hoek van Holland en de Rotterdamse Rugby Club in Rotterdam. Om jeugd van 16 tot 18 jaar (genaamd “colts”) betere trainingen van hoger niveau aan te bieden zijn de vier clubs een samenwerking gestart.

Door de colts van vier clubs samen te laten trainen kunnen de spelers met meer weerstand trainen en is het daarnaast leuk om andere clubs te bezoeken. Doordat er een grotere groep spelers beschikbaar is kan er ook nog geselecteerd worden wat de onderlinge competitie goed zal doen. Met meerdere goede trainers en teammanagers van de deelnemende clubs is goede begeleiding en aandacht gewaarborgd.

De samenwerkende clubs proberen met dit initiatief het niveau van rugby in de regio te verbeteren en meer jeugd te behouden om door te stromen naar de senioren. Mede door de Corona lockdowns zijn er de afgelopen twee jaren meer spelers dan gebruikelijk gestopt met rugby. De Stichting Rugby Topsport Rotterdam ondersteunt dit initiatief naast andere om meer jeugd beter aan het rugbyen te krijgen in de regio.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen