Nieuws

Rugby in de regio Rotterdam floreert

Rugby in de regio Rotterdam floreert

Rugby in de regio Rotterdam floreert

Het gaat goed met rugby in de regio Rotterdam De drie toonaangevende clubs bij de senioren staan allemaal bovenaan hun competities winnen geregeld door goed en verzorgd rugby. De Hookers uit Hoek van Holland staan gedeeld bovenaan de platepoule in de ereklasse. De Rotterdamse Rugby club is kampioen geworden in de op één na hoogste klasse en de Rotterdamse studenten rugby Club staan tweede in de tweede klasse met nog een thuiswedstrijd tegen de koploper te gaan. Kortom het gaat goed met rugby in Rotterdam.

De Stichting Rugby Topsport Rotterdam was afgelopen zaterdag op bezoek bij de Hookers en zag een afgetekende overwinning op een zonovergoten rugby sportpark. Na een wat moeizame start was het een klinkende overwinning tegen de Bassets uit Leiden met maar liefst 51-11. Wat rest is een wedstrijd tegen de Oysters uit Oisterwijk voor het kampioenschap in de platepoule.

Helaas liet de tegenstander van de Rotterdamse rugbyclub het afweten. Voor maar liefst de 5e keer dit seizoen konden de kampioenen uit Rotterdam niet spelen omdat een tegenstander te weinig spelers kon opstellen. Nu de gehele speelronde in de eerste klasse is afgelast rijst de vraag hoe nu verder. Tenslotte wordt rugby gespeeld voor het plezier van alle betrokkenen en ligt er een verantwoordelijkheid bij clubs om te spelen voor alle spelers.

De Rotterdamse studenten wonnen de altijd lastige uitwedstrijd tegen de studenten van Nijmegen met 5-49 en staan daarmee goed gepositioneerd op een tweede plek voor de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen RCC voor het kampioenschap van de tweede klasse.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen