Nieuws

The Bassets doen stapje terug en kiezen voor degradatie

The Bassets doen stapje terug en kiezen voor degradatie

Sassenheim • De rugbyers van The Bassets doen een stapje terug en spelen volgend seizoen niet in de landelijke Ereklasse, maar een niveau lager in de Eerste Klasse.

Na een loodzwaar seizoen handhaafden de Sassenheimers zich ter ternauwernood door een promotie/degradatiewedstrijd nipt te winnen. Al eerder was bekend dat enkele dragende spelers zouden stoppen of op reis zouden gaan. Toch dacht The Bassets met de overgebleven groep wel mee te kunnen op het hoogste niveau. In de laatste weken veranderde de situatie, doordat een zestal spelers alsnog naar andere clubs vertrekt. The Bassets is van mening dat met de groep die overblijft, meedoen in de Ereklasse geen haalbare kaart is en er is gekozen voor de vrijwillige degradatie. 

The Bassets kiest niet voor het inzetten van buitenlandse spelers, maar wil met de financiële middelen met overgebleven spelers en eigen talentvolle jeugd gaan bouwen aan een team dat weer in de Ereklasse kan strijden.

Bron: https://www.deteylinger.nl/nieuws/sport/77682/the-bassets-doet-stapje-terug-en-kiest-voor-degradatie

Bijschrift Stichting Rugby Rotterdam Topsport: Nu rugby club de Bassets, als de winnaar van de promotie/degradatiewedstrijd, niet in staat is om komend seizoen in de ereklasse te spelen, lijkt het logisch dat de Rotterdamse Rugby Club, kampioen van de eerste klasse, alsnog promoveert naar de Ereklasse. Zowel reglementair als sportief heeft de Rotterdamse Rugby Club alle recht om zich komend seizoen te bewijzen op het hoogste niveau. En heeft ook de ambitie om dit te doen. 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen